12.11.13

"Мово моя світанкова!"

 

    Щоб любити - треба знати, а щоб проникнути в таку тонку й неосяжну, величну й багатогранну річ, як мова, треба її любити.

 Василь Сухомлинський

        9-го листопада ми з Вами відзначаємо велике свято — День української писемності та мови. Свято було встановлене указом Президента України Леоніда Кучми в 1997 році. А святкуємо ми його на честь українського літописця Нестора — послідовника творців слов’янської писемності Кирила і Мефодія. Саме з нього, вважають дослідники, і починається писемна українська мова.  Мелодійна, ніжна, солов’їна — не вистачить слів, щоб описати нашу рідну українську мову. Сьогодні нею розмовляють близько 45 мільйонів людей, і вона входить до другого десятка найпоширеніших мов світу. Ми  намагаємося виховувати у користувачів любов до рідної мови, знайомити їх з історичним минулим і сьогоденням. З цією метою використовуємо різноманітні форми та методи популяризації рідного слова, прикладаємо максимум зусиль, щоб заходи були цікаві та різнопланові.
   До Дня української писемності та мови проведено день інформації « Мово моя світанкова». Захід включав дискусії, читання віршів, огляд літератури. Любіть, поважайте та вдосконалюйте нашу мову, адже мова, як і Україна, — у нашому серці,  і починається вона з кожного з нас.

Вчитель української мови та літератури Чумарьова С.В. та учні 6-Б класу.

Немає коментарів:

Дописати коментар