08.04.16

ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ ТИЖДЕНЬ ДИТЯЧОГО ЧИТАННЯ

З 28 березня по  1 квітня у рамках Всеукраїнського тижня дитячого читання в бібліотеці школи-колегіуму №29 були проведені заходи спрямовані на залучення підростаючого покоління до невичерпних джерел знань.
Свято дитячої книги – це відкриття нових імен в літературі, вшанування письменників, проведення вікторин, квестів, екскурсій та інших цікавих заходів.
Розпочався тиждень в колегіумі радіопередачею 
«Хочеш бути успішним - читай». Учнівський колектив 5-А класу здійснив екскурсію до Вінницької обласної бібліотеки І.Я.Франка. Бібліотекарями була проведена екскурсія по бібліотеці та розважалочка «Найдивовижніше у світі», де діти  переглянули відео презентацію,задавали багато запитань та познайомились з цікавими книгами, які є в бібліотечному фонді.

У «Море загадок» поринули учні ГПД під час бібліотечного уроку. З учнями 
3- Г класу була проведена літературна вікторина
«Сторінками улюблених казок». 



«Незвичайні бібліотеки світу» запросили до себе у віртуальну подорож учнів 5-В класу. Цікавою та пізнавальною була краєзнавча година «Сім чудес Вінниччини. Державний історико-культурний заповідник «Буша» 
для учнів 6-В класу.


В рамках  Всеукраїнського тижня дитячого читання у бібліотеці пройшла  акція «Міняю кульку на веселий віршик », де учні 2-х класів приходили в бібліотеку розповідали гуморески, смішні вірші і за це отримували  повітряну кульку.








Цікавим та захоплюючим був бібліоквест «У світі ВООКляндії» серед учнів 7-Б та 7-Г. Учні подорожували різними зупинками, де отримували творчі завдання від компетентних координаторів. Обидві команди справилися з усіма завданнями на відмінно.
Учні з 1-11 клас мали можливість прийняти участь у літературних виборах. До їхньої уваги було представлено 5 кандидатур (українських та зарубіжних письменників),перемогу серед яких здобув І.Я.Франко.




Також для учнів 1-11 класів була підготовлена книжкова виставка-топ «Прочитай, не пожалкуєш», інформаційний перегляд до 135-річчя від дня народження Марії Підгірянки та виставка казок Г.К.Андерсена.





Підсумком проведення Всеукраїнського тижня дитячого читання стало нагородження учнів та класних колективів подяками за активну участь у проведенні заходів.


Немає коментарів:

Дописати коментар